Airbrush is een techniek waarbij camouflage make-up met een klein lucht pistooltje wordt verneveld, waardoor de camouflage make-up er natuurlijk uit komt te zien.

Patiënten met bijvoorbeeld een lever ziekte en daardoor vaak een gele 'gloed' hebben, kunnen in de meeste gevallen perfect worden behandeld met airbrush.

Airbrush wordt ook met regelmaat gebruikt bij baby's en kinderen die ten gevolge van een meningokok bacterie zijn overleden. Deze bacterie zorgt vaak voor verkleuring die zeer onaangenaam is voor de nabestaanden. Bij baby's en kinderen die nog worden gefotografeerd is een airbrush zeker aan te raden.

Ook na een reconstructie, of bij het wegwerken van een blauw oog - na bijvoorbeeld een val - is airbrush een vaak gebruikte methode om de overledene er weer mooi uit te laten zien. Ook het bijwerken van de overledene nét voor de plechtigheid is een mogelijkheid om de overledene zonder de eventuele grauwe of groene verkleuring te tonen aan belangstellenden.

Airbrush kan plaats vinden in een uitvaartcentrum, opbaar adres, of in onze hightech 'Special Death Care mobile'. Prijzen van een airbrush behandeling staan vermeld in onze prijslijst.

 

Cursus airbrush overledenen voor beginners

Doelgroep: mensen in de uitvaart die kleine verkleuringen weg willen werken middels airbrush.

Tijdens de les leer ik je middels airbrush het wegwerken van regelmatig voorkomende verkleuringen. Denk aan een groene mond, ingedroogde oogleden, brilhematomen en ander kleine beschadigingen. Ook het gebruik en reinigen van het materiaal komt aan de orde. De airbrush set is na afloop van jezelf.

Let op, het gaat niet om beauty make-up, maar om camouflage make-up. Ik leer je niet hoe je iemand op moet maken, maar geef je handreikingen om een overledene op een simpele manier bij te werken.

De airbrush set mag je samen met de overgebleven make-up mee nemen naar huis. Je kunt dus direct aan de slag nadat je de cursus hebt afgerond. Vanzelfsprekend is er koffie, thee en een zeer uitgebreide lunch. Na afloop ontvang je per mail een bewijs van deelname.

PE Punten (Navu) voor Register Uitvaartverzorgers. Permanente Educatie wordt een verplicht onderdeel voor de Register Uitvaartverzorgers. Met het volgen van de airbrush cursus bij Special Death Care kun je 10 PE punten behalen.

 

Volg je liever de camouflage make-up cursus? Klik dan hier

 

Data airbrush cursus:

Zaterdag 23 november 2024. Zuidlaren. Combi cursus Camouflage make-up met Airbrush cursusDe Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur, eindtijd 14.00 uur. Prijs € 600,- pp. De materialen van de camouflage cursus en de airbrush set zijn na afloop jouw eigendom. Indien je na afloop niets hebt geleerd, dan hoef je niet te betalen. Een uitgebreide lunch is bij de cursus inbegrepen. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
In overleg is het ook mogelijk om alleen de camouflage cursus te gaan doen. De kosten hiervoor zijn € 199,- Je neemt dan niet deel aan de airbrush cursus en de lunch.

Je ontvangt 6 weken voor aanvang de factuur. Nadat deze is voldaan sta je ingeschreven. Bij annulering vanaf jouw zijde vindt geen terug betaling plaats, maar mag je iemand anders laten komen die jouw plaats gaat in nemen. Dit heeft te maken met de materialen die ik voor je inkoop.

Prive cursus airbrush. Deze cursus zal 3 uur van je tijd in beslag nemen en kan plaats vinden op een ochtend die we samen overeen komen. De airbrushset, kofie/ thee en een lunch zitten bij de prijs inbegrepen. Prijs € 600,- per deelnemer. Plaats: De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren. Voor RU uitvaartverzorgers is deze workshop goed voor 10 PE punten. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

Airbrush Special Death Care

 

Airbrush cursus