Indien u tijdens een opbaring geconfronteerd wordt met een onaangename (ontbindings-) geur en u de overledene toch graag op die plaats zou willen opbaren, dan zou u gebruik kunnen maken van bodyseal.

Bodyseal is een bodybag (lijkzak) die volledig lucht-, zicht- en vloeistofdicht wordt afgesloten en niet meer onbeschadigd geopend kan worden. Het wordt veel gebruikt bij overledenen die zijn omgekomen bij een ongeval waarbij lichamen niet meer toonbaar zijn. Denk hierbij aan verbranding, verdrinking of een te snelle bacteriƫn groei waardoor de overledene niet meer toonbaar is.

Indien bodyseal heeft plaats gevonden kunt u de overledene niet meer zien, maar kan de overledene nog wel thuis of in een uitvaartcentrum worden opgebaard. Nare luchtjes komen niet meer vrij. Bodyseal verstopt als het ware geur, kleur en vloeistof. Omdat een bodyseal niet de ontbinding tegen gaat, blijft koelen van het lichaam noodzakelijk.

Bij repatriƫring van een stoffelijk overschot per vliegtuig, wordt veelal gebruikt gemaakt van bodyseal of een zinken binnenkist. Dit omdat er in het vliegtuig geen vloeistoffen en/ of nare geurtjes vanuit het stoffelijk overschot vrij mogen komen. Bij gebruik van bodyseal is een zinken binnenkist overbodig. In het land van aankomst is de bodyseal eenvoudig te verwijderen. Onze bodyseal voldoet aan het juiste keurmerk.

Bodyseal is een niet biologisch afbreekbaar materiaal, waardoor niet geschikt voor overledenen die begraven worden op een natuurbegraafplaats. Special Death Care kan voor u ook een bodyseal verwijderen, waardoor er geen belemmering meer hoeft te zijn om begraven te worden op een natuurbegraafplaats. Doorgaans gebeurt dit nadat de plechtigheid heeft plaats gevonden. Bij cremeren hoeft de bodyseal niet te worden verwijderd.

Bodyseal is in vele gevallen een goed alternatief voor invriezen of zinken binnenkist en kan aangebracht worden in een uitvaart centrum, op de plaats van opbaring of in onze 'Special Death Care mobile'. Prijzen van een bodyseal staan in onze prijslijst.

 

Bodyseal