Voorlichting/ scholing/ klinische les

Special Death Care heeft jarenlange ervaring in het geven van voorlichting aan (leerling) verpleegkundigen, scholen, artsen, hulpverleners, verzorgingstehuizen en mensen die werkzaam zijn in de uitvaart.

Special Death Care geeft voorlichting aan belangstellenden en aan opleidingsinstanties. U krijgt informatie over onder andere lijkstijfheid (rigor mortis), verkleuring (livor mortis), bacteriën, verzorgen van een overledene, pacemakers/ defibrillatoren/ neuro stimulatoren, natuurlijke dood, niét natuurlijke dood, verwijderen van infuus, obductie/ donatie, ter beschikking van de wetenschap, thanatopraxie/ balseming, stolling/ lekkages bij een overledene.

Het leren herkennen/ signaleren van een lichaam die achteruit gaat en het professioneel inspelen op deze situatie.

Doelstelling is het voor iedereen die te maken krijgt met een overledene meer vaardigheden aan te reiken, zodat het verzorgen op een professionele en vertrouwde manier plaats kan vinden (meer zelf zekerheid en kennis). Tijdens de voorlichting is er voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen te bespreken waar u in de praktijk tegenaan loopt.

De voorlichting kan op elk gewenste locatie plaats vinden. Een presentatie neemt ongeveer 3 uur in beslag, geen pauze. Aangezien u een hoop informatie krijgt, adviseer ik om pen en papier mee te nemen. U krijgt op verzoek na afloop een bewijs van deelname per mail toegestuurd.

Tijdens de presentatie worden geen foto's of overledenen getoond. Desgewenst kan er een kijkje worden genomen in de Special Death Care mobiele unit.

BIG Registratie: Special Death Care kan geen geaccrediteerde punten toe kennen. Echter kun je wel je punten opvoeren voor Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten (ODA). Dit zijn punten die je behaalt door het volgen van activiteiten die jouw professionalisering en deskundigheid vergroten, mits de les niet behoort tot je werk en het bedrijf -waarbij je de les volgt- niet geaccrediteerd is voor het Kwaliteitsregister V&V. Zie tevens de website van het kwaliteitsregister V&V.

 

Geplande voorlichtingen:

Vrijdag 22 februari 2019. Voorlichting aan een groep aula medewerkers en laatste verzorgers in uitvaartcentrum Buitenwoelhof te Veendam. Aanvang 09.30.

Maandag 4 maart 2019. Iedereen is welkom, ook mensen niet gerelateerd aan de uitvaart. Aanvang 09.30 uur in 'de Afscheidskamer' van Gert Wiersma, Dwarsdiep 1, Nieuwe Pekela. Prijs 25,- euro per deelnemer, vooraf te betalen. Opgave per mail. Om 09.15 uur ontvangst met koffie en/ of thee, aangeboden door Gert Wiersma. Indien u na afloop niets heeft geleerd, hoeft u niet te betalen. Bij annulering betalen wij niet terug, maar krijgt u de mogelijkheid op een andere datum gratis deel te nemen aan de les..

12/13/14 Maart 2019. Zorgtotaal Utrecht. Hier zal de mobiele unit met geopende deuren aanwezig zijn. Samen met Kim Spieard zal hier uitleg worden gegeven over de werkzaamheden en mogelijkheden van Special Death Care. Meld je hier gratis aan.

12/13/14 Maart 2019. Dagelijks een seminar over Feiten en Mythes rondom de dood op de ZorgTotaal beurs in Utrecht. Bekijk mijn seminar hier en bestel de gratis kaarten voor de beurs hier.

Zaterdag 23 maart 2019. Klinsiche les aan Thuiszorg en uitvaart ondernemingen in Koudum. Aanvang 10.00 uur. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Woensdag 17 April 2019. Voor studenten verpleging en zorg een ochtend met 3 workshoprondes, Campus Winschoten. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Dinsdag 23 april 2019. Iedereen is welkom, ook mensen niet gerelateerd aan de uitvaart. Aanvang 09.30 uur in 'de Afscheidskamer' van Gert Wiersma, Dwarsdiep 1, Nieuwe Pekela. Prijs 25,- euro per deelnemer, vooraf te betalen. Opgave per mail. Om 09.15 uur ontvangst met koffie en/ of thee, aangeboden door Gert Wiersma. Indien u na afloop niets heeft geleerd, hoeft u niet te betalen. Bij annulering betalen wij niet terug, maar krijgt u de mogelijkheid op een andere datum gratis deel te nemen aan de les.

Woensdag 1 mei 2019. Voorlichting aan mensen in de zorg, verpleging en thuiszorg. Zwolle, aanvang 10.00 uur. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Donderdag 30 mei 2019. Een klinische les aan de Medical Groep, uw partner in de zorg. Gezondheidsboulevard Abe Lenstra stadion. Dalhuysenstraat 33 Heerenveen, aanvang 10.00 uur. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Maandag 3 juni 2019. Een klinische les over het verschil tussen de Bio Sac, balsemen en thanatopraxie. Tevens voorlichting over het correct koelen van een lichaam tijdens een thuis opbaring. Volop tijd om vragen op me af te vuren en om met mij te sparren over problemen waar je tegenaan loopt tijdens verzorgen en opbaren. Aanvang 09.30 uur in 'de Afscheidskamer' van Gert Wiersma, Dwarsdiep 1, Nieuwe Pekela. Prijs 25,- euro per deelnemer, vooraf te betalen. Opgave per mail. Om 09.15 uur ontvangst met koffie en/ of thee, aangeboden door Gert Wiersma. Indien u na afloop niets heeft geleerd, hoeft u niet te betalen. Bij annulering betalen wij niet terug, maar krijgt u de mogelijkheid op een andere datum gratis deel te nemen aan de les.

Zaterdag 22 juni 2019. Iedereen is welkom, ook mensen niet gerelateerd aan de uitvaart. Aanvang 09.30 uur in 'de Afscheidskamer' van Gert Wiersma, Dwarsdiep 1, Nieuwe Pekela. Prijs 25,- euro per deelnemer, vooraf te betalen. Opgave per mail. Om 09.15 uur ontvangst met koffie en/ of thee, aangeboden door Gert Wiersma. Indien u na afloop niets heeft geleerd, hoeft u niet te betalen. Bij annulering betalen wij niet terug, maar krijgt u de mogelijkheid op een andere datum gratis deel te nemen aan de les.

Zaterdag 28 september 2019. Op deze dag zal mijn mobiele unit met open deuren op de 112dag te Elburg aanwezig zijn.

September 2018 tot juni 2019. Internationale voorlichting aan Forensic Science en politie. Studenten uit het buitenland die stage lopen bij de politie en meekijken met Special Death Care. Van elkaar leren en informatie delen is wat we de komende maanden samen gaan doen.

 

Wil je zelf graag een klinische les organiseren in jouw regio? Bij minimaal 26 personen komt Special Death Care naar je toe. Neem vrijblijvend contact op.

Scholen en groepen vanaf 26 personen krijgen een gereduceerd tarief. Prijs op aanvraag.

 

Voorlichting bij Special Death Care