Voorlichting/ scholing/ klinische les

Special Death Care heeft jarenlange ervaring in het geven van voorlichting aan (leerling) verpleegkundigen, scholen, artsen, hulpverleners, verzorgingstehuizen en mensen die werkzaam zijn in de uitvaart.

Special Death Care geeft voorlichting aan belangstellenden en aan opleidingsinstanties. U krijgt informatie over onder andere lijkstijfheid (rigor mortis), verkleuring (livor mortis), bacteriën, verzorgen van een overledene, pacemakers/ defibrillatoren/ neuro stimulatoren, natuurlijke dood, niét natuurlijke dood, verwijderen van infuus, obductie/ donatie, ter beschikking van de wetenschap, thanatopraxie/ balseming, stolling/ lekkages bij een overledene.

Het leren herkennen/ signaleren van een lichaam die achteruit gaat en het professioneel inspelen op deze situatie.

De voorlichting heeft ook aandacht voor de risico's die u loopt tijdens het verzorgen van een patiënt die behandeld is met jodium i-125, jodium i-131 of Thorium 227 en is er volop aandacht voor de nieuwste pacemakers en stimulatoren en waar deze zich bevinden in het lichaam.

Doelstelling is het voor iedereen die te maken krijgt met een overledene meer vaardigheden aan te reiken, zodat het verzorgen op een professionele en vertrouwde manier plaats kan vinden (meer zelf zekerheid en kennis). Tijdens de voorlichting is er voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen te bespreken waar u in de praktijk tegenaan loopt.

De voorlichting kan op elk gewenste locatie plaats vinden. Een presentatie neemt ongeveer 3 uur in beslag, geen pauze. Aangezien u een hoop informatie krijgt, adviseer ik om pen en papier mee te nemen. U krijgt op verzoek na afloop een bewijs van deelname per mail toegestuurd.

Tijdens de presentatie worden geen foto's of overledenen getoond. Desgewenst kan er een kijkje worden genomen in de Special Death Care mobiele unit.

BIG Registratie: Special Death Care kan geen geaccrediteerde punten toe kennen. Echter kun je wel je punten opvoeren voor Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten (ODA). Dit zijn punten die je behaalt door het volgen van activiteiten die jouw professionalisering en deskundigheid vergroten, mits de les niet behoort tot je werk en het bedrijf -waarbij je de les volgt- niet geaccrediteerd is voor het Kwaliteitsregister V&V. Zie tevens de website van het kwaliteitsregister V&V.

Wil je zelf graag een klinische les organiseren in jouw regio? Bij minimaal 26 personen komt Special Death Care naar je toe. Neem vrijblijvend contact op.

Scholen en groepen vanaf 26 personen krijgen een gereduceerd tarief. Prijs op aanvraag.

Ook voor de cursus airbrush bent u van harte welkom.

 

Geplande voorlichtingen:

Zaterdag 30 mei 2020. Cursus airbrush voor beginners. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur. Kijk hier voor de verdere info en prijs. Deze cursus is verplaatst naar zaterdag 28 november. Bijna vol!

Zaterdag 06 juni 2020. In en om Martiniplaza in Groningen een grootse “112groningenDag”. Special Death Care zal opnieuw aanwezig zijn. Aanvang 10.00 tot 17.00 uur. Voor deze dag ben ik nog op zoek naar vrijwilligers die de bezoekers op deze dag uitleg willen geven over mijn bedrijf. Voorwaarde is dat je de klinische les bij mij al hebt gevolgd. Reacties graag per mail. Evenement is afgelast door organisatie

Zaterdag 18 juli 2020. Het grote 112 event op het bouw en infra park te Harderwijk. Hulpverleners die hun voertuigen open stellen voor het publiek. Special Death Care gaat hier samen met de Forensische Opsporing aan jullie uitleggen hoe onze samenwerking in de praktijk wordt uitgevoerd. Deze dag is voor het publiek geopend van 10.00 tot 16.00 Evenement is afgelast door organisatie

Dinsdag 29 september 2020. Medical groep Heerenveen. Les aan zorgverleners. Aanvang 10.00. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Zaterdag 3 oktober 2020. Les aan medewerkers van Buurtzorg Schagen. Aanvang 10.00 uur. Geen externe aanmedingen mogelijk

Woensdag 21 oktober 2020. Les aan een groep zorgmedewerkers die zijn opgeleid als helpende en verzorgende IG in Almelo en omgeving. Aanvang 10.00 op de locatie aan de Kieftsbeeklaan 1 in Almelo. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Zaterdag 28 november 2020. Cursus airbrush voor beginners. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur. Kijk hier voor de verdere info en prijs. Bijna vol!

 

Voorlichting Special Death Care

 

Voorlichting bij Special Death Care