Voorlichting/ scholing/ klinische les

Special Death Care heeft jarenlange ervaring in het geven van voorlichting aan (leerling) verpleegkundigen, scholen, artsen, hulpverleners, verzorgingstehuizen en mensen die werkzaam zijn in de uitvaart.

Special Death Care geeft voorlichting aan belangstellenden en aan opleidingsinstanties. U krijgt informatie over onder andere lijkstijfheid (rigor mortis), verkleuring (livor mortis), bacteriën, verzorgen van een overledene, pacemakers/ defibrillatoren/ neuro stimulatoren, natuurlijke dood, niét natuurlijke dood, verwijderen van infuus, obductie/ donatie, ter beschikking van de wetenschap, thanatopraxie/ balseming, stolling/ lekkages bij een overledene.

Het leren herkennen/ signaleren van een lichaam die achteruit gaat en het professioneel inspelen op deze situatie.

De voorlichting heeft ook aandacht voor de risico's die u loopt tijdens het verzorgen van een patiënt die behandeld is met jodium i-125, jodium i-131 of Thorium 227 en is er volop aandacht voor de nieuwste pacemakers en stimulatoren en waar deze zich bevinden in het lichaam.

Doelstelling is het voor iedereen die te maken krijgt met een overledene meer vaardigheden aan te reiken, zodat het verzorgen op een professionele en vertrouwde manier plaats kan vinden (meer zelf zekerheid en kennis). Tijdens de voorlichting is er voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen te bespreken waar u in de praktijk tegenaan loopt.

De voorlichting kan op elk gewenste locatie plaats vinden. Een presentatie neemt ongeveer 3 uur in beslag, geen pauze. Aangezien u een hoop informatie krijgt, adviseer ik om pen en papier mee te nemen. U krijgt op verzoek na afloop een bewijs van deelname per mail toegestuurd.

Tijdens de presentatie worden geen foto's of overledenen getoond. Desgewenst kan er een kijkje worden genomen in de Special Death Care mobiele unit.

BIG Registratie: Special Death Care kan geen geaccrediteerde punten toe kennen. Echter kun je wel je punten opvoeren voor Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten (ODA). Dit zijn punten die je behaalt door het volgen van activiteiten die jouw professionalisering en deskundigheid vergroten, mits de les niet behoort tot je werk en het bedrijf -waarbij je de les volgt- niet geaccrediteerd is voor het Kwaliteitsregister V&V. Zie tevens de website van het kwaliteitsregister V&V.

Ook voor de cursus airbrush bent u van harte welkom.

 

Geplande voorlichtingen:

Vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2019. Nursing Experience in de Reehorst te Ede. Ik zal hier uitleg geven over mijn werkzaamheden. Stel mij de vraag die je altijd al had willen stellen. Kom jij me helpen flyeren op de beurs?

Zaterdag 14 december 2019. Iedereen is welkom, ook mensen niet gerelateerd aan de uitvaart. Aanvang 09.30 uur aan De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren. Prijs €25,- per deelnemer, vooraf per factuur te betalen. Opgave per mail. Om 09.15 uur ontvangst met koffie en/ of thee. Indien u na afloop niets heeft geleerd, hoeft u niet te betalen. Bij annulering betalen wij niet terug, maar krijgt u de mogelijkheid op een andere datum gratis deel te nemen aan de les.

Dinsdag 14 januari 2020. Voorlichting aan het verpleegkundig team van Hospice Dignitas in Hoorn. Handreikingen geven voor de eerste verzorging en het wegwijs maken in de lichamelijke veranderingen na het overlijden. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Dinsdag 28 januari 2020. Les aan leerlingen van het Nova College. Leerlingen voorbereiden op wat ze gaan mee maken in de praktijk. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Maandag 10 februari 2020. Iedereen is welkom, ook mensen niet gerelateerd aan de uitvaart. Aanvang 09.30 uur aan Dwarsdiep1, Nieuwe Pekela.  Prijs €25,- per deelnemer, vooraf per factuur te betalen. Opgave per mail. Om 09.15 uur ontvangst met koffie en/ of thee aangeboden door Gert Wiersma. Indien u na afloop niets heeft geleerd, hoeft u niet te betalen. Bij annulering betalen wij niet terug, maar krijgt u de mogelijkheid op een andere datum gratis deel te nemen aan de les.

Dinsdag 18 februari 2020. Een les aan mensen die werkzaam zijn in de zorg. Aanvang 09.30 cafe Hoving in Donderen (Dr).Geen externe aanmeldingen mogelijk

Maandag 23 maart 2020. Medical groep Heerenveen. Aanvang 10.00. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Woensdag 15 april 2020. Campus Winschoten, 3 workshop rondes aan leerling verpleegkundigen. Geen externe aanmeldingen mogelijk

Zaterdag 30 mei 2020. Cursus airbrush voor beginners. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur. Kijk hier voor de verdere info en prijs.

Zaterdag 06 juni 2020. In en om Martiniplaza in Groningen een grootse “112groningenDag”. Special Death Care zal opnieuw aanwezig zijn. Aanvang 10.00 tot 17.00 uur. Voor deze dag ben ik nog op zoek naar vrijwilligers die de bezoekers op deze dag uitleg willen geven over mijn bedrijf. Voorwaarde is dat je de klinische les bij mij al hebt gevolgd. Reacties graag per mail.

 

Wil je zelf graag een klinische les organiseren in jouw regio? Bij minimaal 26 personen komt Special Death Care naar je toe. Neem vrijblijvend contact op.

Scholen en groepen vanaf 26 personen krijgen een gereduceerd tarief. Prijs op aanvraag.

Voorlichting Special Death Care

 

Voorlichting bij Special Death Care