1- Mist u het werken in team verband niet? Misschien beter om te vragen of het niet saai is om altijd alleen te werken?

Ja en nee. In principe werk ik met een mega groot team om me heen. Mensen die een diagnose hebben gesteld of tegen problemen aanlopen die ze zelf niet kunnen oplossen. Als dan mijn assistentie wordt gevraagd, dan voelt het voor mij als werken in een team. Maar inderdaad, ik kom als eenling over de vloer en vertrek weer als dezelfde eenling. Dat is niet altijd even gezellig.

2- Op Google staat dat u van 9 tot 21 uur geopend bent. Hoe gaat dat in zijn werk, u bent niet 24 uur beschikbaar?

Heel simpel. Ik ben inmiddels 50+ en moet ook echt waken voor mijn gezondheid. In bijna alle gevallen is haast niet geboden en kan de behandeling die ik ga uitvoeren probleemloos de volgende dag plaats vinden. Tot nu toe heb ik alle aanvragen nog binnen 24 uur op weten te lossen. ‘s Nachts lig ik liever in mijn bed om de volgende dag fris te kunnen beginnen. Laten we eerlijk zijn, 12 uur per dag beschikbaar zijn (of werken) is ook voldoende.

3- Waarom heeft u een zwarte nagel en volgens mij ook eye-liner?

Wuahaha, geweldig dit. Jij krijgt van mij 10 punten, gewoon vragen waar je nieuwsgierig naar bent, werkelijk geweldig! De zwarte nagel is nog een overblijfsel vanuit mijn vorige relatie. Het was in plaats van ringen. Maar uit liefde draag ik het nog steeds, het hoort net als de eye-liner een beetje bij mijn ‘ik’ zijn. Bij het opleidingsinstituut voor de uitvaartbranche moest de nagellak altijd worden verwijderd voordat ik les ging geven. De zwarte nagel zou de cursisten te veel afleiden. Maar als ik naar haar lippenstift en oorbellen keek, dan vroeg ik me af wat meer af zou leiden, hihi. Oke, volgende vraag graag…

4- Bent u een dokter?

Nee, ze noemen me soms wel eens ‘dokter dood’, maar weet niet of ik daar nou zo trots op ben. Van een overledene weet ik best veel, maar ben niet medisch. Klein stukje anatomie, pathologie en fysiologie in combinatie met klein beetje Latijns en medicijn kennis heb ik me wel eigen gemaakt, maar een dokter ben ik niet. Ik denk overigens wel dat ik artsen op mijn vakgebied nog veel kan leren. Eigenlijk denk ik dat niet, maar ben daar van overtuigd.

5- U wilt nog steeds geen personeel?

Lastige vraag. Het lijkt me heerlijk om meer vrije tijd te hebben. Ik zie dat mijn werkzaamheden zich verschuiven en ik steeds meer op het medische vlak werkzaam ben. Als iemand mij inhuurt en ik in 2 uur mijn klus klaar, die huurt op dat moment eigenlijk 18 jaar ervaring en kennis in. Het gaat niet om die 2 uur die ik daar bezig ben geweest, begrijp je? En 18 jaar ervaring breng je niet zo maar over op iemand die je in dienst neemt. Het kost mega veel tijd en energie om iemand deze kennis bij te brengen. Personeel wil ik in elk geval niet, maar een geschikte zelfstandige zou een optie kunnen worden. Leuk zelfs.

Edwin bij Hilligmeer op bezoek