Print

Voorlichting/ scholing/ klinische les

Special Death Care heeft jarenlange ervaring in het geven van voorlichting aan (leerling) verpleegkundigen, scholen, artsen, hulpverleners, verzorgingstehuizen en mensen die werkzaam zijn in de uitvaart.

Special Death Care geeft voorlichting aan belangstellenden en aan opleidingsinstanties. U krijgt informatie over onder andere lijkstijfheid (rigor mortis), verkleuring (livor mortis), bacteriën, verzorgen van een overledene, pacemakers/ defibrillatoren/ neuro stimulatoren, natuurlijke dood, niét natuurlijke dood, verwijderen van infuus, obductie/ donatie, ter beschikking van de wetenschap, thanatopraxie/ balseming, stolling/ lekkages bij een overledene.

Het leren herkennen/ signaleren van een lichaam die achteruit gaat en het professioneel inspelen op deze situatie.

De voorlichting heeft ook aandacht voor de risico's die u loopt tijdens het verzorgen van een patiënt die behandeld is met jodium i-125, jodium i-131 of Thorium 227 en is er volop aandacht voor de nieuwste pacemakers en stimulatoren en waar deze zich bevinden in het lichaam.

Doelstelling is het voor iedereen die te maken krijgt met een overledene meer vaardigheden aan te reiken, zodat het verzorgen en opbaren op een professionele en vertrouwde manier plaats kan vinden (meer zelf zekerheid en kennis). Tijdens de voorlichting is er voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen te bespreken waar u in de praktijk tegenaan loopt.

De voorlichting kan op elk gewenste locatie plaats vinden. Een les neemt ongeveer 3 uur in beslag, geen pauze. Aangezien u een hoop informatie krijgt, adviseer ik om pen en papier mee te nemen. U krijgt op verzoek na afloop een bewijs van deelname per mail toegestuurd.

Tijdens de presentatie worden geen foto's of overledenen getoond. Desgewenst kan er een kijkje worden genomen in de Special Death Care mobiele unit.

Wil je zelf graag een klinische les organiseren in jouw regio? Bij minimaal 26 personen komt Special Death Care naar je toe. Neem vrijblijvend contact op.

Scholen en groepen vanaf 26 personen krijgen een gereduceerd tarief. Prijs op aanvraag.

PE Punten (Navu) voor Register Uitvaartverzorgers. Permanente Educatie wordt een verplicht onderdeel voor de Register Uitvaartverzorgers. Met het volgen van de klinische les bij Special Death Care kunt u 10,5 PE punten behalen.

BIG Registratie: Special Death Care kan geen geaccrediteerde punten toe kennen.

Punten ODA: Je mag punten opvoeren voor Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten (ODA). Dit zijn punten die je behaalt door het volgen van activiteiten die jouw professionalisering en deskundigheid vergroten, mits de les niet behoort tot je werk en het bedrijf - waarbij je de les volgt - niet geaccrediteerd is voor het Kwaliteitsregister V&V. Zie tevens de website van het kwaliteitsregister V&V.

Ook voor de cursus airbrush bent u van harte welkom. Mijn aangrijpend boek al gelezen?

 

Geplande voorlichtingen:

 

Zaterdag 22 mei 2021. Annerveenschekanaal: Klinische les voor alle belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar de veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. Let op, gewijzigde locatie: Greveling 137, 9654 PP Annerveenschekanaal, aanvang 10.00 uur, eindtijd 13.00 uur. Prijs €29,- pp. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen. Voor RU uitvaartverzorgers goed voor 10,5 PE punten.

Zaterdag 29 mei 2021. Zuidlaren: Airbrush cursus voor beginners. Locatie: Uitvaart vereniging de Walakker, Annerweg 61, 9471 KT Zuidlaren, aanvang 10.00 uur. Eindtijd ongeveer 15.00 uur. Kijk hier voor de verdere info en prijs. Voor RU uitvaartverzorgers is deze workshop goed voor 10 PE punten. Vol!

Zaterdag 26 juni 2021. Zuidlaren: Klinische les voor alle belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar de veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur, eindtijd 12.30 uur. Prijs €29,- pp. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen. Voor RU uitvaartverzorgers goed voor 10,5 PE punten.

Woensdag 30 juni 2021. Coevorden. Klinsiche les voor uitvaartverzorgers die hun PE punten moeten behalen. Besloten groep.

Zaterdag 18 september 2021. Zuidlaren: Klinische les voor alle belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar de veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur, eindtijd 12.30 uur. Prijs €29,- pp. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen. Voor RU uitvaartverzorgers is deze les goed voor 10,5 PE punten.

Zaterdag 2 oktober 2021. Harderwijk: Samen met de Forensische opsporing een leuke stand op de 112Dag in Harderwijk. Hier geven we uitleg over een plaats delict en de reconstructie van een dodelijk slachtoffer.

Zaterdag 9 oktober 2021. Meppel: Klinische les voor alle belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar de veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. Wassink Uitvaartverzorging zal jullie hartelijk ontvangen. Zomerdijk 9-A, 7942 JR Meppel, aanvang 09.30 uur, eindtijd 12.30 uur. Prijs €29,- pp. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen. Voor RU uitvaartverzorgers is deze les goed voor 10,5 PE punten.

Zaterdag 16 oktober 2021. Zuidlaren: Op deze dag zal ik uiteg geven over het verschil in het balsemen, thanatopraxie, Biosac, bodyseal en airbrush. Ik geef handreikingen wanneer je voor deze behandelingen gaat kiezen.Tevens leer ik je bewust te worden hoe je iemand het beste kunt koelen. Voor alle belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur, eindtijd 12.30 uur. Prijs €29,- pp. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen.

Zaterdag 20 november 2021. Zuidlaren: Klinische les voor alle belangstellenden, ook als je alleen maar nieuwsgierig bent naar de veranderingen in het lichaam nadat we zijn overleden. De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren, aanvang 09.30 uur, eindtijd 12.30 uur. Prijs €29,- pp. Indien u na afloop niets heeft geleerd, dan hoeft u niet te betalen. Voor RU uitvaartverzorgers is deze les goed voor 10,5 PE punten.

Zaterdag 27 november 2021. Zuidlaren: Airbrush cursus voor beginners. Aanvang 10.00 uur - Afsluiting rond 15.00 uur. Prijs € 430,- vooraf te voldoen. Plaats: De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren. Kijk hier voor de verdere info. Voor RU uitvaartverzorgers is deze workshop goed voor 10 PE punten.

Zaterdag 28 mei 2022. Zuidlaren: Airbrush cursus voor beginners. Aanvang 10.00 uur - Afsluiting rond 15.00 uur. Prijs € 430,- vooraf te voldoen. Plaats: De Ludinge 4, 9471 JD Zuidlaren. Kijk hier voor de verdere info. Voor RU uitvaartverzorgers is deze workshop goed voor 10 PE punten.

Zaterdag 11 juni 2022. Groningen: Special Death Care zal met open deuren aanwezig zijn op de 112Dag in Groningen.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

 

Voorlichting Special Death Care